Søg

Ny digital løsning skal erstatte NemID

Opdateret: 27. nov. 2019

Danskerne vælger pap frem for app, når de bruger NemID, men fra 2021 vil et papkort være fortid.

Når danskerne skal tjekke netbank, borger.dk eller handle på nettet efter næste år, vil det blive uden at gøre brug af nøglekortet i pap fra NemID.


Papkortet vil nemlig bliver udfaset fra 2021. Det fortæller Adam Lebech, der er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.


Udfasningen af kortet sker i forbindelse med, at den næste generation af NemID, nemlig MitID, vil blive indført.


»Når vi indfører MitID fra 2021, så vil vi begynde udfasningen af nøglekortet. Så vil alle danskere blive flyttet til ny løsning, som er en app eller en anden løsning,« siger han og tilføjer:

»Der kommer også løsninger for dem, der ikke er trygge ved smartphones, samt blinde og svagtseende.«


Styrelsen oplyser, at over 1,8 millioner danskere i dag bruger NemID over app i stedet for papkortet, mens 3,2 millioner danskere, der har et NemID, ikke gør.


»Det er faktisk kun halvandet år siden, at vi lancerede nøgleappen, og vi nærmer os 1,9 millioner unikke brugere. Vi synes, at det har været en fantastisk modtagelse,« siger Adam Lebech.


Samtidig ønsker han, at flere danskere går over til den digitale løsning.


»De 3,2 millioner dansker, som ikke bruger nøgleappen, skal vide, at her er der altså et alternativ, der er nemt og sikkert - og som kan gøre hverdagen lidt lettere,« siger Adam Lebech.


/ritzau/Nu kan du nemt lave digitale blanketter, nemt for underskriver og nemt for dig.

1. Fra drop-down menu, vælg værdi eller tekst, eller fritekst felter. 2. Lav alle de felter du har behov for. 3. Dokumentet kan tilgås via et link, som, du eller vi, sender i en e-mail 4. Når din modtager har udfyldt, underskrivers digitalt, alle får en original med fuld GDPR. 5. Alle har sparet tid og modtaget sikker bevis og dokumentation. Se mere om digitale blanketter, klik her

Udbytte for dig

Du får svar og dokumentation på præcis det du ønsker. Alt går super hurtigt fordi det er tilgængeligt på alle platforme, PC, Mac, tablet og mobil. Alle sparer tid, fordi konverteringsraten med digital signatur er uovertruffen.

Hvad siger kunderne

Flere og flere virksomheder bliver digitale

Vi har +1000 virksomheder som bruger digital signatur. Her kan du se et par kunde oplevelser.Prøv at underskrive digitalt – helt uforpligtende. Vi sender dig et "test dokument" du kan underskrive digitalt, så kan du se hvor nemt

det kan gøres for dig, og for dine kunder.

Kontakt os

24 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle