Søg

Få styr på din Databehandler aftaler. Ny guide fra Datatilsynet.

Opdateret: 16. apr. 2019

Problemer med databehandleraftaler går igen, vurderer tilsynsmyndigheden.

Datatilsynet har udgivet en ny skabelon, der skal gøre det nemmere at udarbejde databehandleraftaler der lever op til kravene i persondataforordningen.


Skabelonen giver ifølge Datatilsynets direktør, Cristina Angela Gulisano, virksomheder og myndigheder et bud på en standard-aftale, som overholder minimumskravene i GDPR, der træder i kraft den 25. maj.


»Når vi har gennemført tilsyn hos myndigheder og virksomheder i de seneste år, har vi set en del udfordringer med netop manglende eller mangelfulde databehandleraftaler. Det skal der rettes op på, og der kan skabelonen være en hjælp,« Cristina Angela Gulisano.


Ud over selve skabelonen offentliggør Datatilsynet også en følgetekst, der forklarer, hvordan skabelonen kan anvendes. Link til begge kan findes her.Send din databehandler aftale med digital underskrift Hvordan ville du ellers sende den ?


Fakta

  • Dataansvarlig: Typisk en virksomhed eller offentlig myndighed, der afgør, til hvilke formål og med hvilke hjælpemidler der må foretages behandling af personoplysninger.

  • Databehandler: Typisk en virksomhed eller offentlig myndighed, der behandler personoplysninger på den dataansvarliges vegne og efter instruks fra den dataansvarlige.

  • Nemsign har et enkel og effektiv løsning, send din databehandleraftale og lad din databehandler underskrive digital. se mere www.nemsign.dk

  • Spar tid på administration og få fuld dokumentation og stort overblik.

Kontakt os idag så viser vi dig hvor enkelt det kan gøres.67 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle