Søg

Dåseåbneren, lidt det samme som digital underskrift.

Opdateret: 16. apr. 2019

Digital underskrift tog form i 2013. Frem til sidste år var det på trods af hvor enkelt og effektivt en løsning det er, mange virksomheder som forholdte sig afventende.


Nu hvor den 25. maj nærmer sig mærker vi en øget interesse, og det er vel naturligt nok fordi med digital underskrift løses også en del af de GDPR krav tages i anvendelse efter 25. maj.


Vi kan bare sige at man skal ikke være bange for at komme i gang. Man skal sandsynligvis ikke gøre noget andersledes end man allerede gør i dag, man får bare et anderledes og meget bedre resultat, og dette gælder alle parterne også jeres kunder.


Dåseåbneren, lidt det samme som digital underskrift.


I 1809 fandt den parisiske konditor Nicholas Appert på at opbevare mad i lufttomme, forseglede glas. Appert var fast besluttet på at vinde den pris på 12.000 francs, Napoleon havde udlovet til en løsning på militærets behov for billig konservering af store mængder mad. Men glassene var ikke egnet til transport og blev hurtigt udskiftet med cylinderformede dåser i stål eller blik.

Den franske hær begyndte at eksperimentere med Apperts opfindelse, men processen var både dyr, langsommelig og besværlig. Soldaterne måtte bruge en bajonet eller hvad de havde ved hånden til at åbne dåserne, der var lavet af tykt metal. Det var også vanskeligt at transportere dåserne til fronten, og de blev aldrig den succes, Napoleon havde håbet.

Den fabrik, Appert havde bygget for præmiepengene, brændte under de allieredes invasion af Frankrig. I mellemtiden havde englænderen Peter Durant i 1810 taget patent på Apperts metode. I 1858 patenteredes dåseåbneren.

I begyndelsen var konserves kun for de rige, men de foretrak friske madvarer. Det var derfor et meget begrænset marked. Men efterhånden betød faldende produktionsomkostninger og en række forbedringer, at efterspørgslen steg, og firmaer som Nestlé og Heinz begyndte at fremstille dåsemad til arbejderklassen i byerne.

Da første verdenskrig brød ud i 1914 fik konservesdåsen sit helt store gennembrud. Dåserne med billig, kalorierig mad kunne nemt transporteres til fronten og opbevares i de fugtige skyttegrave uden at blive dårlig. Især den franske konserves var berygtet for det uappetitlige indhold, men efter krigen forbedrede fabrikanterne kvaliteten, og konservesdåser som vi kender dem i dag kan findes i ethvert køkkenskab.


DET SAMME KOMMER TIL AT GÆLDE DIGITAL UNDERSKRIFT

HVOR LÆNGE SKAL DU VENTE ?
18 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle